Clubmeeting 2011

Sunday, 04 December 2011 20:44

Verslag clubmeeting 1 december

By

Wat een drukte op de eerste clubmeeting na de MacBeurs. Ik was er voor de eerste keer bij en wilde eens proeven van de clubsfeer en vooral wat bijleren. Want met de afgelopen MacBeurs van 20 november had ik de smaak te pakken. En al direct voelde ik me thuis. Leuke mensen leren kennen, en al direct wat kleine problemen waar ik al lang mee sukkelde, zijn nu opgelost. Toen we rond 20u het podium op mochten. Is wat raar, dat er workshop op het podium plaats vindt. Maar zo kon je vanuit de zaal het ook meevolgen. Paul kwam nog even terug op de MacBeurs. We hebben allemaal veel geleerd van de workshops. Vooral die van appletips en macles vond ik super. Jammer dat er zoveel tegelijk waren.

Sunday, 13 November 2011 13:45

Voorbije clubmeeting 3 november

By

Met de voorbereidingen voor de MacBeurs van 20 november, zou je bijna het verslag van de voorbije clubmeeting vergeten. Wat was het weer ontzettend druk, en werden er veel vragen gesteld. Zo kwamen na de pauze veel gebruikersvragen over iCloud aan bod. Hoe verloopt de synchronisatie bij jou? Voor de pauze schetste Paul de iWeb-problematiek. Want vanaf juni 2012 biedt Apple geen ondersteuning meer voor deze tool om snel en eenvoudig een website te bouwen. Ook de hosting via MobileMe verdwijnt.

Friday, 11 November 2011 20:48

Donderdag 1 december

By

De MacBeurs is dan misschien wel voorbij, maar voor de club gaat het gewoon verder. Elke eerste donderdag van de maand komen we samen in Hasselt. Je kan dan workshops bijwonen, maar natuurlijk ook vragen stellen. En zoals je wellicht weet: clubleden hebben een streepje voor. Iedereen is welkom.

Na het circustheaterfestival staat er natuurlijk op donderdag 3 november opnieuw een clubmeeting voor de deur. Hoe zit het nu met de migratie van MobileMe naar iCloud? En welke toekomst is er na iWeb? Wat ga je met je website van je hobby of vakantie in iWeb doen en waar met je foto-gallerijen naar toe? Stof genoeg om even bij stil te staan en nieuwe tools aan te leren.

Monday, 03 October 2011 11:10

Donderdag 6 oktober clubmeeting

By

Met de nieuwe Apple oogst die we dinsdagavond 4 oktober verwachten, staat er natuurlijk veel op stapel.  Stof genoeg om donderdag het één en ander al aan te kaarten.  Samen de mogelijkheden van iOS5 bespreken,  de nieuwe iPhone ontdekken, zweven in de iCloud, filmen op de Belgische iTunes Store downloaden, boeken in de Belgische iBookstore zoeken, eindelijk een AppleTV in onze Belgische woonkamer vinden, wat met de iPod Classic....Maar niet aleen gaan een deel van deze nieuwigheden van het Special Event donderdag aan bod komen, maar we gaan ook bekijken wat dit voor ons betekent.  Kom kijken, debatteren, evalueren en leren.

Sunday, 28 August 2011 10:47

Clubmeeting 1 september : BoinxTV

By

Het nieuwe schooljaar begint er aan te komen, en tegelijk zetten we op donderdag 1 september (de eerste donderdag van de maand, weet je) ook een nieuwe reeks van clubmeetings op gang. Elke maand proberen we actuele topics uit te kiezen en boeiende workshops te organiseren. Zo hebben we je op 7 april van Lion al laten proeven (door Appletips), en was er een Lion Summercamp in de vakantieperiode. Op zaterdag 3 september staat er nog een Lion-workshop gepland tijdens de Cultuurbeurs. Je kan trouwens 4 workshops bijwonen dat weekend. 
Opm : de clubmeeting van donderdag 1 september vindt plaats, zoals gewoonlijk in ons clublokaal in Godsheide (Hasselt).

Friday, 05 August 2011 22:27

Lion tips (workshop 3 september)

By

Niet alleen op zondag, maar ook op zaterdag 3 september zijn we van de partij op de cultuurbeurs in Hasselt.  Speciaal komt de man achter Appletips je trakteren op een pak Lion-tips.  Deze keer geen Lion-repen zoals in april, maar bekende en minder bekende "features" die het werken met Lion nog leuker maken.  Zaterdagnamiddag 3 september vanaf 15u30 zal de schouwburg vollopen en heeft Richard IJzermans beslist weer hapklare truks voor je klaar liggen. 
Dus voor die de Lion Summercamp van begin augustus hebben gemist, is er nog een extra kans. 

In het kader van de cultuurbeurs in Hasselt organiseren we nog een tweede workshop : waarom overstappen van PC naar Mac.  Alvast zijn er redenen genoeg om een Mac te willen.  Misschien ben je problemen en virussen beu?  Waarom zou je overstappen?  Op zondag 4 september van 14u00 in het Cultuurcentrum van Hasselt. Je kan registreren voor deze gratis workshops.  

Begin september zetten we samen met een honderdtal verenigingen uit Hasselt onze deuren open. Dan is iedereen welkom in het vernieuwde Cultuurcentrum in Hasselt, of kortweg CCHa. Speciaal voor deze gelegenheid nodigen we iedereen (senioren, vrouwen, jongeren, verenigingen, gezinnen...) uit om te komen kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe technologiën.
Zo is er een gratis workshops over de veelbesproken iPad : ontdek de nieuwe seniorencomputer vandaag.

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2011