Print deze pagina
zondag, 13 november 2011 13:45

Voorbije clubmeeting 3 november Speciaal

By
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met de voorbereidingen voor de MacBeurs van 20 november, zou je bijna het verslag van de voorbije clubmeeting vergeten. Wat was het weer ontzettend druk, en werden er veel vragen gesteld. Zo kwamen na de pauze veel gebruikersvragen over iCloud aan bod. Hoe verloopt de synchronisatie bij jou? Voor de pauze schetste Paul de iWeb-problematiek. Want vanaf juni 2012 biedt Apple geen ondersteuning meer voor deze tool om snel en eenvoudig een website te bouwen. Ook de hosting via MobileMe verdwijnt.

Gelukkig heeft Apple 2 jaar geleden nog wat aanpassingen uitgevoerd op iWeb (iLife 09) zoals het uploaden via FTP en wat extra Widgets.  Je kan dus op de meesten hostings je html en images van iWeb copieren.  Dat is ook de eerste fase : zoek een andere webhosting.
Maar belangrijker is ook een andere tool te zien.  Je mag iWeb verder gebruiken, maar we weten dat er al een tijdje geen nieuwe internet-technieken meer worden toegevoegd aan het pakket.  Dit betekent dat iWeb na een bepaalde tijd niet meer meekan met de evolutie.  Want de ontwikkeling op internet gaat snel. De bedoeling is een aantal tools op de clubmeeting voor te stellen, en ook tijdens de volgende clubmeeting hierop terug te komen.

Eerste keuze blijft RapidWeaver. Een mac-applicatie die sterk gelijkt kwa look en gebruik op iWeb.  Je kan het via de Store voor 60 euro downloaden.

Andere alternatieven zoals Sandvox, en CMS (content management systemen) bekijken we de volgende keer.

 

Lees 2293 keer
paulbeckers

Nieuwste van paulbeckers