Mobiel betalen op de iPhone

20 May 2014 By

Vorige week las je in het nieuws dat Bancontact/MisterCash een app lanceerde waarmee betalen in de winkel, op restaurant, op de markt... mogelijk wordt via de ene smartphone naar de andere.  Op zich was dit natuurlijk geen nieuws, want al een jaar geleden kwam er een testversie van deze app beschikbaar.  In de club hebben we dit ook voorgesteld, en er waren zelfs clubleden die hun lidgeld betaalden met deze app.   Ondertussen is de app niet meer in testfase, maar volledig klaar, en kan het project rond betalen met je GSM zich verder ontwikkelen.

Het is in feite een soort programma waarmee je tot maximaal 250 euro kunt transferen van de ene smartphone naar de andere.  Voorwaarde is natuurlijk dat je de app koppelt aan je bankrekening (en je met je kaartlezer even bevestigd).  Daarna kan je bedragen ontvangen en betalen via een QR-code die gegenereerd wordt. De andere smartphone gebruiker kan deze QR-code inscannen en zo wordt de transactie afgewerkt.

Heb je op café niet genoeg cash bij, of heb je broodjes bij voor je collega, of zit je op restaurant, koop je groenten op de markt, ...of wil je bedragen transferen onder vrienden, of ga je de rekening op café splitsen...alles wordt eenvoudig met deze app.

Ook gaan de fabrikanten van kassa-systemen het gebruik van de app (en de QR-code op je kassaticket) verder integreren.  Belangrijk is alvast dat heel wat organisaties zich achter dit initiatief willen scharen en het volledig willen ondersteunen.  Volgens de statistieken heeft de helft van de Belgen een smartphone en komen zij dus in aanmerking om mobiel te gaan betalen. Trouwens, de app is beschikbaar voor klanten van zestien banken.

Je lidgeld van 30€ kan je alvast met deze app betalen.  Probeer het eens.

Download hier de app via de App Store op je iPhone.

Enkele links :

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2014 Clubnieuws 2014 Mobiel betalen op de iPhone