Tips van clubleden (2)

17 February 2013

In deel 2 bespreken we nog eens 10 tips die clubleden op 14 februari even kwamen voorstellen.

CleanMyMac

Overbodige bestanden kan je met deze tool (ontwikkeld in Oëkraine) verwijderen : overblijfselen van verwijderde applicaties, cache, log's, taalbestanden, onnodige binairies, system junk, ... Hierdoor wordt je Mac terug sneller en komt er plaats vrij.  Vooral de iPhoto-vuilbak laat heel veel files achter, die je hiermee kan opruimen.

Ook al je systeem extensies zoals plug-ins, widgets, instellingen, screensavers, bibliotheken, Safari plug-ins...kan je netjes opruimen.

Gemini

Dubbele data kan je met deze tool opsporen en opruimen.

kbcassistKBC Assistance

Al eens met pech langs de kant moeten staan met je auto.  En wat deden we dan vroeger : juist, op zoek naar die oranje praatpalen.  Maar hoe ver lopen is dat nog?  En ga ik in goeie richting.  Of werkt die nog wel?

Je geeft alle gegevens in met je iPhone : hij weet immers exact waar je auto zich bevindt.  Alle dossiergegevens, polisnr, nummerplaten, contactinfo is dan ook op voorhand ingevuld.  Op het hoofdscherm kan je kiezen tussen ongeval, pech of diefstal.  Enkel de oproep toets moet je gebruiken om je incident te melden.  Want de meeste gegevens heb je op voorhand ingevuld.
En binnen de kortste keren wordt er een oproep gedaan naar je iPhone om depanage, repatriering,...af te spreken. 
Komt zeker van pas als je naar het buitenland gaat.

De KBC Assistance app is gratis te downloaden.

Ook andere verzekeringsmaatschappijen hebben soortgelijke apps.  Ook de VAB Bijstand, Touring, Total 4you, ...


football1Everyday Football

Zijn je kinderen elke zaterdag of zondag wel ergens aan het voetballen?  En moet je dan als ouder taxi-spelen of komen supporteren?  Rudi was het beu om al de adressen van de voetbalpleinen op te zoeken en in zijn GPS in te geven.  Hij ontdekte deze voetbal app.  Per ploeg vindt hij de kalender van alle voetbalwedstrijden gaande van eerste klasse tot vierde provinciale, van de eerste ploeg tot de pupillen...  Ook de wedstrijduitslagen, de volgende matchen, en de locatie van de velden.  De weg vinden wordt dus een koud kunstje.  Als de match gespeeld is, kan je bijna ogenblikkelijk de uitslag zien.
Gebruikers, supporters geven zelf de uitslag in, en de betrouwbaarheid wordt bevestigd.

De app kan je gratis downloaden.

routesappRoutes

Ga je bijvoorbeeld in Frankrijk op vakantie en plan je een hele rondrit te doen, dan is deze planner van routes misschien wel handig voor jou.  Je kan oneindig veel bestemmingen ingeven, en je bent dus niet beperkt in waypoints.  Elk traject, elk bezoek kan je apart ingeven.  Alles is trouwens gekoppeld met Google Streetview en Maps.  Ook points of interests zijn bij de hand.  De routes worden bewaard en tijdens je vakantie kan je ze nog eenvoudig aanvullen.   Ook kan je bepaalde trajecten met de fiets of al wandelend afleggen. Kortom : handig tijdens je volgende vakantie.

Day One

 dayoneEenvoudig je dagboek bijhouden kan met deze tool.  Het is zowel beschikbaar voor je Mac als de iPhone of iPad.  Het werkt heel intuitief, gewoon + voor een nieuw (chronologisch) item toevoegen, tekst en zelfs foto's worden meegegeven. Alles wordt in de Cloud bewaard.  Zo kan je met je iPhone onderweg verder.
Ook is er integratie met iCloud en Dropbox, Foursquare...

Calculator HD+

Een uitgebreid rekenmachine op je iPhone die heel veel onthoudt.

apotheek1Apotheek

Op zoek naar de apother van wacht ik je buurt.  Waarom nog een telefoonnr bellen, als er een app bestaat die je een kaart geeft van de Apotheker van wacht.  Veel handiger.  Gratis te downloaden.

Reclamefolders

Heb je op je brievenbus zo'n sticker plakken en wil geen reclamefolders?  Wist je dat je al deze reclame uit Nederland en België gewoon via Apps kunt bekijken?

Voor NL zijn folder.nl en Reclamefolder de meest uitgebreide.  Je krijgt meer dan 100 flipbooks voorgeschoteld, een beetje zoals een boekenplank.  De Belgische App Inmijnbus is op vlak van functionaliteit en gebruik een heel pak minder.

foldersappVoor diegene die dikwijls iBood.be of ander dagpromoties of kortingacties in de gaten houden, die kunnen met JouwAanbieding.nl app uit de voeten.  Daar worden alle promoties verzameld.

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home