Workshop

Clubmeeting van MacLimburg met gastspreker en Apple Trainer Jozef Dresselaers.
Over security op Mac/iPad.
Hoe beveilig ik mijn Mac, iPad en iPhone?
Wat zijn de beste instellingen om mijn Mac veilig te maken?
En wat met Free WiFi, veilig surfen, phishing mails en Cloud oplossingen?
Hoe kies ik een veilig paswoord?
Tips & trics...

Locatie

Stilaan is het traditie geworden. 1 keer per jaar trekken we met de maandelijkse MacLimburg clubmeeting naar een andere plek in Hasselt. Naar een leuke, verrassende locatie waar je als clublid nog niet bent geweest. Deze keer vergaderen we in de oude gevangenis van Hasselt. Maar waar vroeger het vol zat met criminelen, is nu de faculteit rechten van UHasselt gevestigd. Groter kan het contrast niet zijn. En de renovatie is een perfect huwelijk van oud en nieuw geworden.
Daarom gaan we op verkenning in de oude cellen, in de gangen, in het panopticum...naar vragen en oplossingen over de veiligheid op je Mac of iPad.

Praktisch

Gratis voor clubleden van MacLimburg.
Niet-clubleden betalen 5 € inkom.
Ontvangst van 19u30 - 20u00
Workshop van 20u00 tot 22u00
Met gelegenheid tot vragen stellen.
Parkeren : Kolonel Dusartplein (betalende parkeergarage), Vildersstraat (gratis)...
Niet beschikbaar tijdens de meeting : MacBar, bibliotheek...
Wel beschikbaar : supportcorner.
Je kan ter plaatse ook lid worden van de club.

Inschrijven

Het is april, dus tijd om onze clubmeeting van 3 april aan te kondigen.  Deze keer gaat clublid Jan Van Gelder - tevens fotograaf én Nikon trainer - ons de ins en outs komen vertellen hoe je niet met een videocamera maar met een digitale spiegelreflex camera kan gaan filmen.  Aan de hand van een aantal erg leuke filmpjes die hij vorig jaar heeft gemaakt, verklapt hij ons de voor- en nadelen van een SLR camera.  De workshop zal vooral het standpunt van de fotograaf behandelen, hoe men een goed resultaat bekomt bij het filmen, waarop letten, enkele tips, en wat komt er aan te pas.  Ook gaat hij een aantal hulpstukken tonen en bespreekt hij wat er handig is bij gebruik.  En ten slotte sluit hij af met enkele filmpjes.

Daarnaast kan je natuurlijk tijdens de clubmeeting terecht voor supportvragen over je Mac of iPad / iPhone. Heb je vragen, dan kan je die al Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zoals de vorige clubmeeting, zal de workshop, de support corner en MacBar weer het zelfde lokaal zijn.
Natuurlijk is er zoals elke maand onze tombola : deze keer kan je een kleurrijke Bluetooth speaker winnen (Rapoo speaker).

Even praktisch :

 • locatie : Kiezelstraat 118, te Hasselt (Godsheide)
 • de deuren gaan open vanaf 19u30.
 • de workshop start ongeveer vanaf 20u00
 • ter plaatse kan je ook lid worden van de club.

Zaterdag 29 maart stond er iets heel anders op het programma : een clubuitstap naar Maaseik met een rondleiding en wijndegustatie bij Wijndomein Aldeneyck.  Met meer dan 20 graden en een schitterende lentezon, genoten we er volop van.  Met een groepje van 26 clubleden kregen we deskundige uitleg in de wijngaarden, het pershuis en de installaties.  Het was bijzonder leerrijk én plezant.  Met dank aan de geweldige gids.  En ook de gastvrijheid van gastvrouw Tine.

Tenslotte volgde er in de degustatiezaal nog het proeven zelf van de schuimwijn, de witte en rode wijnen.  Jammer dat al de witte al uitverkocht zijn en dat we binnenkort nog moeten terugkeren om enkele kartons te gaan halen.

Een (iPhone) fotoreportage kan je hier vinden.

 • wijn12
 • wijn1
 • wijn2
 • wijn3
 • wijn8
 • wijn4
 • wijn9
 • wijn10
 • wijn11

Einde maart hebben we een wijndegustatie en rondleiding gepland in Maaseik (Aldeneyck).  Je kan niet alleen kennismaken met een aantal heerlijke Limburgse wijnen (die bovendien heel wat awards hebben gewonnen), maar je krijgt ook nog een deskundige uitleg van een deskundige gids.  Kortom : een ideaal clubtreffen voor jou en je partner, en je vrienden.

Heel wat bekende gezichten tijdens de clubmeeting. Zoals vanoud was de workshop, MacBar en Support Corner samen in hetzelfde lokaal.  Dus het was lekker gezellig.

En deze keer waren het een aantal clubleden die hun favorieten kwamen voorstellen. Paul, Stefan, Erik en Bart stelden een hele lijst favoriete Apps voor. We geven de links even weer, zo dat je ze thuis ook kunt ontdekken.  Nog eens bedankt Stefan, Erik en Bart.

Roby was de winnaar van de Jot Pro stylus.

Bekijk de sfeerbeelden op Flickr.

In december vorig jaar hebben we in het kort al de foto apps "Snapheal" en 'Intensify" getoond.  Ook tijdens de MacMeet kon je genieten van speciale promoties.

Ook nu loopt er een interessante promotie in de vorm van de Superstacked Mac Bundle 2.0.  In deze bundel zitten 9 leuke en handige Apps voor de Mac, met oa Sneapheal, FX Photo Studio, ColorStrokes en Focus 2 - allemaal van MacPhun.  Alle 9 pakketten samen voor slechts 21,72 euro (dus 80% korting).  De bundel loopt nog tot 12 maart.  Bekijk gerust de demo-filmpjes en je geraakt snel overtuigd dat deze apps van pas komen.

Andere promoties en links

Focus 2 actie op de Mac App Store (tot 8 maart) voor 14€

Intensify behaalde de award beste App van de Mac App Store.

Nieuw sinds begin maart is Focus 2 Pro versie.

Bekijk ook regelmatig de Webinars.  Ze zijn enorm leerrijk.  Ook dit filmpje.

Elk jaar begin mei, slaan we onze tenten op in Neerpelt, want het 62ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd zouden we voor geen geld ter wereld willen missen.  Al voor de 13e keer organiseren we een internet corner met onze club, maar belangrijker nog is de foto corner.  We coördineren de fotoshoots van alle concerten (in totaal meer dan 150 !) tijdens het weekend van 2, 3 en 4 mei.  En met meer dan 4000 jongeren niet alleen uit Europa (maar ook China bijvoorbeeld) is er steevast veel te beleven : foto's van enthousiaste jongeren in de straten van Neerpelt, verbroederingen, spontane concertjes, zingende kinderen...maar ook juryconcerten, happenings, workshops, verbroederingsconcerten... 

Op 29 maart organiseren we onze jaarlijkse Algemene Vergadering.  Deze zal dus plaatsvinden 16u45 tot 17u45 op het wijndomein Aldeneyck.  Dit betekent dus na de wijndegustatie (van 14u00 tot 16u00).  Alle aangesloten clubleden zijn dus van harte uitgenodigd.

Pagina 1 van 40

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

Www.maclimburg.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


www.macbeurs.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Skype : maclimburg1


Facebook groep


GSM : +32 0475 62 94 37


Contacteer Medewerkers

Nieuwsbrief

maandelijkse nieuwsbrief over Apple User Group MacLimburg en de MacBeurs.

:

U bevindt zich hier: Home